Важливість жирів у харчуванні

Важливість жирів у харчуванні

Жири з їжі абсолютно необхідні нашому організму для правильно функціонування. Як тренер і спеціаліст з харчування дуже часто стикаюся з заниженням норми жирів у багатьох людей, що займаються фітнесом. Так, жир дуже калорійний нутрієнт, 1 гр це цілих 9.3 ккал. Однак зовсім виключати жири з раціону не можна. Вони беруть участь в засвоєнні вітамінів і виробництві клітинних мембран і багатьох гормонів. Також вони поліпшують смак їжі, водночас сприяючи більш довгому перетравленню їжі. Коли жири потрапляють в шлунок, вони стимулюють секрецію гормону естерогастрона, який перешкоджає проходу їжі через шлунково-кишковий тракт. Таким чином, жирна їжа довше знаходиться в шлунку. Тим самим саме наявністю у харчуванні жиру ми можемо контролювати свій голод. Ще один негативний пункт для тих, хто нехтує жирами. Дефіцит жиру в їжі протягом довготривалого періоду може викликати передчасний остеопороз - захворювання, при якому кістки стають більш тонкими і більш крихкими, що, в свою чергу, збільшує ризик виникнення переломів. Тому не слід знижувати вміст жиру нижче фізіологічної норми.Але є одне "але" - жир буває хорошим і поганим...Саме цю тему розглянемо у наступному випуску.

Розміщення реклами: (044) 200-18-80 Наші партнери: создание сайта - applemint*