Чому такий важливий білок?

Чому такий важливий білок?

Чому такий важливий білок і скільки його потрібно вживати? 
Білок – це основний нутрієнт, який наше тіло використовує для відновлення всіх клітин організму і зростання м'язової тканини. Ви будете здивовані, але міцніст ваших кісток насправлі більш залежить від кількості білку в раціоні ніж від кількості кальцію! Якщо є дефіцит білку(колагену), кістки втрачають пружність, стають крихкими. Наше тіло розщеплює білок з їжі на амінокислоти і будує з них, як із цегли м'язи, відновлює волосся, шкіру... Сповна логічно, що якщо ви хочете мати здоровий вигляд, наполегливо займалась спортом, то вам буде потрібно більше будівельного матеріалу, ніж звичайній людині. Загальна рекомендація для тих, хто займається – це від 2 гр білка на 1 кг ваги тіла. Інколи у професійних атлетів ця цифра досягає позначки 3 гр. 
Якщо споживати білок в недостатній кількості, організм починає руйнувати власні м'язові волокна, щоб отримати необхідні для нормального фунціонування амінокислоти. Результатом цього процесу є зміщення співвідношення запасів жиру м'язової тканини, зрозуміло, що в сторону збільшення жиру, але це саме те, що нікому з нас не потрібно. Отже, обов'язковим і актуальним у харчуванні є підтримка необхідної кількості білку у щоденному раціоні. А це присутність у вашій тарілці - риби, м'яса, птиці, яєць, молочноі подукціі, тощо.
Оксана Тасанова

Розміщення реклами: (044) 200-18-80 Наші партнери: создание сайта - applemint*